Manitaria-pinakas

Κλασσικές Συνταγές

tarta-kolokythas

ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΖΥΜΗ

  • 175 gr ΑΛΕΥΡΙ
  • ½ kg ΑΛΑΤΙ
  • ½ kg ΖΑΧΑΡΗ
  • 115 gr ΦΥΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
  • ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

 

ΓΕΜΙΣΗ

  • 280 gr ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
  • 3 ΑΥΓΑ
  • 70 gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  • 70 gr ΖΑΧΑΡΗ
  • ½ kg ΣΚΟΝΗ GINGER
  • ½ kg ΑΛΑΤΙ
     

Βάζουμε σ΄ ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι και την ζάχαρη. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά  κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα. Πιέζουμε με τα χέρια το μείγμα ώστε να γίνει μια πάστα, ρίχνοντας όσο νερό χρειάζεται. Στρώνουμε μια μεμβράνη στο τραπέζι (λίγο μεγαλύτερη από το μέγεθος μιας ταρτιέρας) βάζουμε την ζύμη επάνω και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη ακόμη ίδιου μεγέθους. Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε τη ζύμη. Αφού την ανοίξουμε στο μέγεθος της ταρτιέρας, βγάζουμε τις μεμβράνες και τις τοποθετούμε στο σκεύος. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για την γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της κολοκύθας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

tarta_ntomata_antzougia_elies

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & PESTO

1 ΠΑΚΕΤΟ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ
200 gr ΣΑΛΤΣΑ PESTO
16 ΤΕΜ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ
2  ΑΥΓΑ
1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 250 ml
3 ΤΕΜ MOZZARELLA ΜΠΑΛΕΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ

 

Στρώνω την ζύμη σε λαδωμένο ταψί προσέχωντας να μην την τεντώσω και σχιστεί. Την τρυπάω με ένα πηρούνι και την βάζω για 5 λεπτά στο φούρνο.

Αφού την βγάλω από τον φούρνο στρώνω επάνω της μια στρώση σάλτσα pesto. Από πάνω τοποθετώ τα τοματίνια κομμένα στην μέση.

Χτυπάω τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και περιχύνω στην τάρτα μου. Τέλος προσθέτω τα δύο μπαλάκια mozzarella που τα έχω τρίψει στον τρίφτη.

Ψήνω στους 180 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά περίπου.

Σερβίρεται ζεστή.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελιές και αντζούγιες.
psaronefri-lemon

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΡΜ. ΛΕΜΟΝΙ ΓΙΑΜ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 μέτρια ψαρονέφρια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι με μοσχολέμονο yiam

½ φλιτζάνι   κρασί

2 κ.σ. μουστάρδα με σιναπόσπορο

1 κουτ. φρέσκο τζίντζερ

Κόβω τα ψαρονέφρια σε φέτες και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο να πάρουν ωραίο χρώμα.

Προσθέτω το κρεμμύδι το τζίντζερ και το σκόρδο . Τα αφήνω τρία λεπτά να σοταριστούν κι αυτά.

Αραιώνω την μαρμελάδα με λίγο χυμό πορτοκάλι ή με λίγο νερό.

Σβήνω το σοτάρισμα με το κρασί προσθέτω και την αραιωμένη μαρμελάδα και την μουστάρδα και το αφήνω να βράσει

μόνο όσο χρειάζεται για να γίνει το κρέας αλλά να μην παραβράσει.

Το ψαρονέφρι γίνεται πολύ γρήγορα και επειδή δεν έχει λίπος στεγνώνει και γρήγορα.

Φροντίζω λοιπόν να κρατήσει το μαγείρεμα το πολύ 20 λεπτά ρυθμίζοντας ανάλογα τη φωτιά μου.

Μόλις πήξει η σάλτσα το κατεβάζω από τη φωτιά.

Συνοδέψτε το με ένα χειροποίητο πουρέ πατάτας ή με ρύζι σπυρωτό.

Καλή επιτυχία

img_9309

Mπισκότα carrot cake

ΥΛΙΚΑ 

1 βαζάκι μαρμελάδα carrot cake απο τον mr juke βεβαίως

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές γλυκού μπέκιν πάουντερ

1 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη

½ κουταλιά γλυκού τριμένο μοσχοκάρυδο

¼ κουταλιάς γλυκού τριμένο γαρύφαλο

λίγο αλάτι

¾ κούας ζάχαρη κρυσταλική

¾ κούπας βούτυρο

1 αυγό

1 βανίλια

1 ½ κούπα τριμένο καρότο

½ κούπα σταφίδες

½ κουπα καρύδια χοντροκομμένα

Κοσκινίζουμε ολα τα στεγνά υλικά μαζί εκτός απο την ζάχαρη

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το αυγό με την βανίλια

Σταδιακά προσθέτουμε το μίγμα αλεύρου και ανακατεύουμε αργά. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Μοιράζουμε το μίγμα με ενα κουτάλι σε καλά αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 17-20 λεπτά η μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι άκρες τους.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ενώνουμε ανα 2 βάζοντας ανάμεσα την μαρμελάδα carrot cake mr jukes.

psarika2

Σολομός με Πορτοκάλι με Γλυκάνισο

ΥΛΙΚΑ 

Φιλέτα Φρέσκο Σολομό

μαρμελάδα Πορτοκάλι με Γλυκάνισο Simply Greek

Αλάτι & Πιπέρι

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. 

Σε έναταψί στρώστε το πάτω με λαδόκολλα 

& βάλτε πάνω το σολομό. Αλατοπιπερώστε

το & απλώστε από πανω 2-3 κουταλιές 

Πορτοκάλι με Γλυκάνισο.

Βάλτε το στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Βγάλτε το ταψί & βάλτε άλλες 2-3 κουταλιές μαρμελάδα.

Αφήστε για άλλα 5 λεπτά.

Καλή Επιχυχία!